Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο κοκκινολαίμης" Jo Nesbo

Ο κοκκινολαίμης του Jo Nesbo εκδόσεις Μεταίχμιο


Ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών ακούει στο όνομα Χάρι Χόλε!

Ένας πραγματικός μπελάς είναι ο Χάρι Χόλε ακόμη κι όταν κόβει παρτίδες με τον καλύτερο του φίλο, το αλκοόλ. Παρόλα αυτά εξακολουθεί και είναι ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς της αστυνομίας του Όσλο.
Βλέπει εκεί που οι άλλοι τυφλώνονται, ακούει εκεί που οι άλλοι βάζουν ωτοασπίδες και υπάρχουν φορές που ένας τύπος μέσα στο στομάχι του του στέλνει σήματα μορς για τον επερχόμενο κίνδυνο. Οι ανώτεροι του παρακαλάν αυτός ο τύπος στο στομάχι του επιθεωρητή να μένει πάντα νηφάλιος.
"Μπερδεύει μερικά γράμμα, ποτέ όμως δε γαμάει ολόκληρο το μήνυμα" λέει ο Χάρι και συνεχίζει.

Στο βιβλίο "ο κοκκινολαίμης" ο Χάρι πυροβολεί από λάθος έναν αμερικανό μυστικό πράκτορα της  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού πρόεδρου στο Όσλο.
Δε γίνεται όμως η νορβηγική αστυνομία να κατηγορηθεί για ανικανότητα ούτε είναι ώρα για λάθη. Έτσι λοιπόν αντί για αποπομπή του Χόλε από το σώμα έρχεται μια προαγωγή στην αντιτρομοκρατική. Είναι καλύτερο να προλαβαίνεις τις καταστάσεις παρά να σε προλαβαίνουν αυτές, πιστεύουν οι ανώτεροι στο σώμα.
Ο Χάρι Χόλε όμως αποτελεί κι εκεί κατά κάποιο τρόπο μπελά. Είναι καλύτερο λοιπόν για όλους να παραμείνει "αθέατος". Ένα γραφείο ανήλιαγο και μερικές υποθέσεις άνευ σημασίας είναι ότι πρέπει για το νέο επιθεωρητή.
Ένα σπάνιο είδος τουφεκιού όμως, υπερβολικά βαρύ και άβολο εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Ο Χάρι Χόλε μόλις έχει βρει καινούρια ασχολία.
Κάποιοι όμως εξακολουθούν και δεν τον θέλουν στα πόδια τους. Και οι λόγοι αυτή τη φορά είναι προσωπικοί.
Έτσι ο Χάρι βρίσκεται σε ένα έρημο μέρος της Σουηδίας για μια έρευνα ρουτίνας. Θα τον καλέσουν όμως πίσω εσπευσμένα γιατί ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει τα προβλήματα που θα τους έφερνε εκείνο το βαρύ, άβολο και ασυνήθιστο τουφέκι που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ο επιθεωρητής θα γυρίσει πίσω στο χρόνο και θα φτάσει στο β' παγκόσμιο πόλεμο. Θα ξετρυπώσει το δολοφόνο που πριν φύγει από τη ζωή σπέρνει το θάνατο.
Εκείνο όμως που δε θα δεχτεί με τίποτα είναι η δολοφονία της συναδέλφου του και φίλης του Έλεν. Και θα επιμείνει μέχρι το τέλος να μην κλείσει η υπόθεση της.

Ένα πραγματικά καλογραμμένο βιβλίο με πολύ επιτυχημένα πηγαινέλα στο χρόνο. Εξαιρετικοί χαρακτήρες που αν και πολλοί, καθένας κρατάει ακαίρεο το χαρακτήρα που του δόθηκε από την αρχή. Ολοζώντανοι διάλογοι. Απολαυστική πλοκή. Έντονα συναισθήματα. Μίσος, πόλεμος, απελπισία, πόνος, απώλεια, έρωτας.
Ο Jo Nesbo στο τρίτο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε τα δίνει όλα φτιάχνοντας μια πολύ καλή ιστορία που μπορεί να σου δώσει δεκάδες λόγους για να ξενυχτήσεις παρέα της!

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Χάρι Χόλε!
Του πιο ικανού επιθεωρητή και συνάμα του μεγαλύτερου μπελά της νορβηγικής αστυνομίας.
Απολαύστε τον από τις εκδόσεις μεταίχμιο!

Η νυχτερίδα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε.
Οι κατσαρίδες είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια