Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Οι κατσαρίδες" Jo Nesbo

"Οι κατσαρίδες" Jo Nesbo εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών ακούει στο όνομα Χάρι Χόλε!

Το μεγαλύτερο πάθος του ακούσει το όνομα κύριος Jim Beαm. Και ο επιθεωρητής Χόλε υποκλίνεται μπροστά του. Υποκλίνεται τόσο ώστε μερικές φορές το μέτωπο του αγγίζει τα πατώματα και τα όρια του εξευτελισμού του. Είναι οι στιγμές που δεν ξέρει τι του γίνεται και η επικοινωνία με το περιβάλλον καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν η νορβηγική αστυνομία χώνει με συνοπτικές διαδικασίες τον επιθεωρητή Χόλε σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την μακρινή και ζεστή Ταϊλάνδη.
Ο πρέσβης της Νορβηγίας έχει βρεθεί νεκρός μέσα σε κάποιον οίκο ανοχής φορώντας το καναρινί κουστούμι του.
Τέτοιο σκάνδαλο πρέπει να κουκουλωθεί. Οι οδηγίες προς τον μεθυσμένο επιθεωρητή είναι σαφείς. Πρέπει να προσφέρει όσο το δυνατόν λιγότερα μέχρι η υπόθεση να κλείσει.
Έτσι κι αλλιώς για κάποιον που δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον παρά μόνο με το ποτό δεν είναι και δύσκολο κάτι τέτοιο.


"Οι κατσαρίδες" Jo Nesbo

Ο Χάρι Χόλε όμως δεν είναι από εκείνους που δε δίνουν σημασία σε ένα καναρινί κουστούμι και σε μια υπερβολικά σφιχτή ζώνη γύρω στο παντελόνι του νεκρού πρέσβη.Άσχετα αν οι ανώτεροι του πόνταραν στον κύριο Jim Beam για την ανικανότητα του επιθεωρητή.

Εξάλλου τον επέλεξαν γιατί ήταν το όνομα εκείνο που θα έκανε την περισσότερη εντύπωση όταν θα αναλάμβανε την υπόθεση της δολοφονίας του πρέσβη άρα και η όποια λύση του μυστηρίου θα ήταν δεκτή και μη αμφισβητήσιμη. Ήταν εκείνος που είχε πάρει στο κατόπι τον αδίστακτο σίριαλ κίλερ της Αυστραλίας που δολοφονούσε όσους έπεφταν στο δρόμο μου και εμπόδιζαν το έργο του, μέχρι που είχε ξεμπερδέψει μαζί του οριστικά.
Ο επιθεωρητής συνειδητοποιεί από νωρίς πως για κάθε κατσαρίδα που υπάρχει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κρύβονται δεκάδες άλλες εκεί μέσα. Και έτσι ξεκινάει να δένει μεταξύ τους τα κομμάτια που βρίσκει μέχρι να φτάσει στη λύση του εγκλήματος και όσων εγκλημάτων συνδεόταν με τη δολοφονία του πρέσβη.


Ο Χάρι Χόλε για ακόμη μια φορά θα παλέψει με τους προσωπικούς του δαίμονες και ύστερα με όλους τους υπόλοιπους δαίμονες που η τύχη ή ο διάολος έριξαν στο δρόμο του.
Στο τέλος θα βγει νικητής. Φιλιωμένος ή τσακωμένος με τα πάθη του.
Άλλωστε πάθος δεν έχει μόνο ένα ο άνθρωπος. Μπορεί να ανακαλύψει κι άλλα κατά τη διάρκεια της ζωής του.


Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Χάρι Χόλε!
Του πιο ικανού επιθεωρητή και συνάμα του μεγαλύτερου μπελά της νορβηγικής αστυνομίας.
Απολαύστε τον από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! 


Η νυχτερίδα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια