Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Εκείνη" του Φιλίπ Τζιάν

Το θρίλερ του Φιλίπ Τζιάν "Εκείνη", έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες και έχει τιμηθεί με το Prix Interallie. Είναι βασισμένο στην πολυβραβευμένη ταινία του Paul Verhoeven "Elle".

"Εκείνη" του Φιλίπ Τζιάν εκδόσεις Ωκεανός BookLoverGR





Είναι από τα μυθιστορήματα που δεν έχουν κεφάλαια. Είναι από αυτά τα μυθιστορήματα που ο λόγος τρέχει και πολλές φορές νιώθεις πως δεν υπάρχουν κόμματα, τελείες, παράγραφοι. Σε πιάνει ένα λαχάνιασμα για να ακολουθήσεις και να προλάβεις τα γεγονότα που δείχνουν να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Θέλει μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για να αντιλαμβάνεσαι πότε ο συγγραφέας σε μεταφέρει σε άλλα γεγονότα.

Δύσκολη η ανάγνωσή του και ίσως να σε κουράσει, από τα ψυχολογικά θρίλερ που καθιστά τον αναγνώστη σε εγρήγορση. Αν χάσεις τον ρυθμό του, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσεις από την αρχή. Αυτή και η ομορφιά του όμως.

Ποιός το θύμα. Ποιός ο θύτης.
Πότε θεωρείτε κάτι ανήθικο.
Τελικά το όριο μεταξύ λογικού και μη, είναι πραγματικά πολύ λεπτό.

Άπαξ και ξεκινήσετε την ανάγνωσή του, προτείνω να την φτάσετε μέχρι τέλους. Ο συγγραφέας μας δίνει ένα ανατρεπτικό τέλος, που πολλούς θα κάνει να προβληματιστούν.


Μετάφραση: Μενέλαος Παπαϊωάννου
Φιλολογική επιμέλεια: Νεφέλη Χαραλαμπάκου
Θεώρηση δοκιμίων: Εύη Ζωγράφου
Σελιδοποίηση: Έλενα Ματθαίου
Εκπόνηση εξωφύλλου: Φαίδων Σμυρναίος-Αρχέτυπο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.


Περίληψη

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Μισέλ πέφτει θύμα βιασμού... Δεν θυμάται καθόλου τον άνδρα που της έχει επιτεθεί μέσα στο διαμέρισμά της, αλλά μερικές ημέρες μετά, έχει διαρκώς την αίσθηση ότι εκείνος βρίσκεται κάπου εκεί κοντά.
Η αόρατη παρουσία του συνεχώς κάπου κοντά της, δίπλα της, πίσω της, τη στοιχειώνει. Το μυαλό της πέφτει στη δίνη μιας μνήμης που έρχεται από τα παλιά φέρνοντας εικόνες και γεγονότα που τα έχει θάψει στη λήθη. Αρχίζει να φοβάται ότι η ζωή της περιπλέκεται σε σημείο ανεξέλεγκτο, με έναν πρώην σύζυγο που έχει βρει καινούργια ερωμένη, ένα ιδιαίτερα ζηλιάρη εραστή, και με τον γυιό της να φρικάρει όταν μαθαίνει πως η κοπέλα του είναι έγκυος από έναν άλλον άνδρα.
Ωστόσο η Μισέλ δεν ανέχεται τον ρόλο του θύματος. Όταν αρχίζει να λαμβάνει μηνύματα από τον βιαστή της, παίρνει προφυλάξεις και τελικά οδηγείται στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του...!

Για τον συγγραφέα

O Φιλίπ Τζιάν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Γάλλους συγγραφείς. Έχει γράψει πάνω από είκοσι μυθιστορήματα, πολλά απ’ αυτά βραβευμένα ενώ και άλλα του βιβλία έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το βιβλίο του Εκείνη έχει τιμηθεί με το Prix Interallie.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια