Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Νέμεσις" Jo Nesbo

Νέμεσις του Jo Nesbo από εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών ακούει στο όνομα Χάρι Χόλε!

Η θεά της εκδίκησης ακούσει στο όνομα Νέμεσις σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και ο Χάρι Χόλε ερήμην του, θα συστηθεί με τη θεά της εκδίκησης και θα φτάσουν να κονταροχτυπηθούν για να αποδείξουν ο ένας στον άλλον ποιος είναι πιο δυνατός. Κάτι σαν παιχνίδι εξουσίας.
Η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της και το επίσημο πόρισμα έδειξε ξεκάθαρη αυτοκτονία είναι πρώην ερωμένη του επιθεωρητή.
Η Άννα όμως ήταν αριστερόχειρας και μια αριστερόχειρας δεν αυτοκτονεί με το το όπλο στο δεξί. Κι αυτό ο Χάρι το ξέρει. Ευτυχώς (για την ώρα) είναι ο μόνος που το ξέρει.
Γιατί το χειρότερο από όλα είναι πως τη νύχτα της δολοφονίας ο επιθεωρητής βρισκόταν στο διαμέρισμα της Άννας. Και το ακόμη χειρότερο -πάντα υπάρχει ένα ακόμη χειρότερο- είναι πως ο Χάρι δε θυμάται απολύτως τίποτα. Το αλκοόλ γίνεται πάλι ο κολλητός του και παίρνει το πάνω χέρι. Τουλάχιστον αυτό νομίζει ο Χάρι.
Η υπόθεση τον αφορά προσωπικά και πρέπει πάση θυσία να σώσει το τομάρι του πριν να είναι πολύ αργά. Για όλους.
Αρκεί να αποκωδικοποιήσει σωστά το μήνυμα. Και δε θα είναι μόνο ένα.

Ο Ίβαρσον γρύλισε εκνευρισμένα. "Με άλλα λόγια δεν έχεις ούτε ένα χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχείο γι αυτή την υπόθεση ληστείας".
"Υπόθεση δολοφονίας" είπε ήρεμα ο Χάρι κοιτώντας προκλητικά τον Ίβαρσον.

Παράλληλα, ένας ληστής δολοφονεί μια υπάλληλο τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας. Ο ληστής όμως δε θα σταματήσει. Επαναλαμβάνει ξανά το ίδιο μοτίβο και στην επόμενη τράπεζα. Σύντομα ο Χάρι -ο οποίος επιμένει να αποκαλεί την υπόθεση "υπόθεση δολοφονίας"- και οι συνεργάτες του -που επιμένουν να αποκαλούν την υπόθεση "υπόθεση ληστείας"- δίνουν στο ληστή το όνομα Εκτελεστής. Τον παίρνουν στο κατόπι και νομίζουν πως έχουν στο χέρι τον κατάλληλο άνθρωπο. Μέχρι που ο Εκτελεστής θα ξανά χτυπήσει και τότε όλοι θα καταλάβουν πως τόσο καιρό κυνηγούν και στέλνουν στο θάνατο λάθος άνθρωπο.

Ένας άντρας μυστήριο τσιγγάνικης καταγωγής στήνει μια παρτίδα σκάκι μέσα από τη φυλακή και περιμένει αντίπαλο. Έχει τη φήμη του ατρόμητου ληστή τραπεζών. Όλοι όμως έχουν ένα ευαίσθητο σημείο και ο δεύτερος αντίπαλος που θα πάρει θέση απέναντι του το καταλαβαίνει νωρίς σε αντίθεση με τον πρώτο. Ο Χάρι Χόλε ετοιμάζεται να κουνήσει το πρώτο του πιόνι. Είναι η στιγμή που θα κάνει έναν σύμμαχο ή έναν εχθρό.

Το  Νέμεσις είναι ένα βιβλίο που έχει απ' όλα. Οικογενειακά μυστικά, ψέματα, απάτη, αγάπη, μίσος μα πάνω απ΄όλα εκδίκηση. Οι ήρωες τρέμουν τις αλήθειες τους. Κάποιοι αδυνατούν να χειριστούν την πραγματικότητα, άλλοι καταφεύγουν στο μίσος και άλλοι παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης για αυτούς που αγαπούν με την ελπίδα να τους κρατήσουν κοντά τους για πάντα. Ο Χάρι Χόλε, ο πιο αποκρουστικός αλλά συνάμα ο πιο αγαπητός ήρωας του βιβλίου παραμένει αυθεντικός μέχρι το τέλος μετρώντας τις αδυναμίες του, ισορροπώντας τα πάθη του αλλά πάντα δίκαιος με τους γύρω του.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Χάρι Χόλε!
Του πιο ικανού επιθεωρητή και συνάμα του μεγαλύτερου μπελά της νορβηγικής αστυνομίας. Απολαύστε τον από τις εκδόσεις μεταίχμιο!

Η νυχτερίδα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε.
Οι κατσαρίδες είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε.
Ο κοκκινολαίμης είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς με τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια