Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο πόλεμος που έσωσε την ζωή μου" Kimberly Brubaker Bradley

"Ο πόλεμος που έσωσε την ζωή μου" Kimberly Brubaker Bradley

Είναι από τα λογοτεχνικά παιδικά βιβλία που άνετα μπορεί να διαβάσει κι ένας ενήλικας. Μία τρυφερή και συγκινητική ιστορία δύο παιδιών, στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τα παιδιά κρύβουν πολλά αποθέματα ενέργειας και δύναμης και ξαφνιάζουν με την ωριμότητα, όση μπορούν να έχουν ανάλογα την ηλικία τους, για να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν στα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δύο μικρά παιδιά καλούνται να τα αντιμετωπίσουν, τόσο αυτά τα γεγονότα, όσο και τον πόλεμο που επικρατεί μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Πόσο σκληρό για ένα παιδί να νιώσει την απόρριψη από την ίδια του την μητέρα. Ένα παιδί που δεν είχε πάρει ποτέ αγάπη και τρυφερότητα, την γνωρίζει για πρώτη φορά στην φροντίδα μιας ξένης. Δυσκολεύεται να αναγνωρίσει την καλοσύνη και να την ξεχωρίσει, γιατί η "καλοσύνη" είχε σκληρό  πρόσωπο για εκείνο, το σκληρό πρόσωπο που του είχε δείξει η μητέρα του. 

Η δύναμη της αγάπης αλλάζει τα πάντα. Βρίσκεται σε μέρη που δεν περίμενες να την βρεις. Λειτουργεί αμφίδρομα και καταλυτικά και για την γυναίκα που ανέλαβε την φροντίδα των δύο παιδιών, που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πόλη για να προστατευθούν από τον πόλεμο που απειλεί την χώρα τους αλλά και τον πόλεμο μέσα στο σπίτι τους, πηγαίνοντας στην επαρχεία, και για τα ίδια τα παιδιά που μέρα την ημέρα αλλάζουν και νιώθουν ασφαλής, την ώρα που όλος ο κόσμος γύρω τους καταρρέει λόγο του πολέμου. 

Μέσα από τις ημέρες του πολέμου, τα παιδιά ξεκινούν μια νέα ζωή, με περισσότερη αγάπη και φροντίδα. Ο τρόπος γραφής είναι λεπτός αλλά δυνατός και ρέει, κρύβει μεγάλη ευαισθησία και σου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. 
Αξίζει το κάθε βραβείο που έχει πάρει. 



Βραβεύσεις
  • Newbery Honor Book HONOR 2016
  • Odyssey Award AWARD 2016
  • Schneider Family Book Award AWARD 2016
  • Winner of the Schneider Family Book Award (Middle School)
  • Winner of the Josette Frank Award
  • New York Public Library’s 100 Books for Reading and Sharing
  • Chicago Public Library’s Best of the Best Books 2015
  • Publishers Weekly Best Books of 2015
  • Kirkus Best Books of 2015
  • Horn Book Fanfare Book 2015

Λίγα λόγια

Το βιβλίο αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η δεκάχρονη Έιντα, ξεπερνώντας τις κακουχίες της καθημερινής της ζωής, δραπετεύει με τον αδερφό της στη βρετανική επαρχία. Εκεί ξεκινάει μια νέα ζωή μαθαίνοντας το αυτονόητο: πως έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Παράλληλα, τα δύο αδέρφια αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση με τη Σούζαν Σμιθ, τη γυναίκα που τα παίρνει υπό την προστασία της. Θα αποδειχτεί άραγε ο δεσμός τους αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένους, παρά τον πόλεμο και τις συνθήκες που απειλούν να τους χωρίσουν;

Το βιβλίο έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ ήταν #1 New York Times bestseller και στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του 2015 των Publisher’s Weekly και Wall Street Journal.



Για την συγγραφέα

Η Κimberly Brubaker Bradley γεννήθηκε το 1967 στην Ιντιάνα των Η.Π.Α. Το 1989 έλαβε το πτυχίο της στη χημεία από το Smith College της Μασαχουσέτης. Μια συμφοιτήτριά της την έπεισε να παρακολουθήσει ένα μάθημα παιδικής λογοτεχνίας, το οποίο την ενθουσίασε. Η καθηγήτριά της την ενθάρρυνε να συνεχίσει να γράφει και τη βοήθησε να μάθει περισσότερα για την παιδική λογοτεχνία.

Της αρέσει να ταξιδεύει και να μαθαίνει την ιστορία των τόπων που επισκέπτεται. Ζει με τον άντρα της και τα παιδιά τους σε ένα αγρόκτημα με άλογα ,πόνι, πρόβατα, σκύλους και πολλές γάτες. Απολαμβάνει το γράψιμο και γενικά, τη ζωή. Ο Πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου είναι το δέκατο έκτο βιβλίο της.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια